ESI logotip boja manji2
Ucinkoviti ljudski potencijali boja veci2
fondovi eumodif
 

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021. – 2026. objavilo je Poziv za dostavu projektnih prijedloga “Sanacija zatvorenih odlagališta neopasnog otpada” (referentni broj: NPO.C1.3.R2-I2.01).

Svrha poziva je sanacija zatvorenih odlagališta neopasnog otpada koja ne zadovoljavaju uvjete utvrđene Pravilnikom o načinima i uvjetima odlaganja otpada, te koja su prestala s radom, odnosno aktivnim korištenjem i nakon sanacije se više neće koristiti u svrhu odlaganja otpada.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 80.000.000,00 HRK.
Najviši dopušteni iznos bespovratnih sredstava koji može biti dodijeljen pojedinačnom projektnom prijedlogu u sklopu ovog Poziva je 30.000.000,00 HRK.
Iznos bespovratnih sredstava iz NPOO-a po pojedinom projektnom prijedlogu koji se može dodijeliti u sklopu ovog Poziva iznosi maksimalno 85,0000000% od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta.

U skladu s čl. 10., st. 4. Zakona o gospodarenju otpadom (NN 84/21), prihvatljivi prijavitelji u sklopu ovog Poziva su jedinice lokalne samouprave (JLS) na čijem se području nalazi odlagalište. Također, s obzirom na to da zbog teritorijalnog preustroja pojedinih JLS-ova postoje odlagališta koja su na području jedne JLS, a u stvarnosti njima upravlja upravitelj odlagališta koji je u vlasništvu druge JLS, prihvatljivi prijavitelji su i JLS-ovi koji su vlasnici/ imaju pravo građenja na zemljištu na kojem se nalazi odlagalište ili su vlasnici osobe koja upravlja odlagalištem na administrativnom području neke druge JLS.

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u okviru ovog Poziva trebaju izravno biti vezane uz sanaciju zatvorenih odlagališta neopasnog otpada.

Krajnji rok za dostavu projektnih prijedloga je 30. travnja 2024. godine do 14:00 h ili do iskorištenja raspoloživih sredstava.
Dostava (podnošenje) projektnog prijedloga dozvoljena je najranije od 13. lipnja 2022. u 9:00h putem poveznice: https://fondovieu.gov.hr/portal/pozivi/9

Više o Pozivu na poveznici:
https://bit.ly/3xhQpeN

 
 
 
CTR logo slikaCentar za razvoj
Brodsko-posavske županije
Posjetite službenu stranicu >>
hzzHrvatski zavod za zapošljavanje
Područni ured Slavonski Brod
Posjetite službenu stranicu >>
450px Coat of arms of Brod Posavina County.svgBrodsko-posavska županija
Upravni odjel za razvoj i EU integracije
Posjetite službenu stranicu >>