Nedjelja, Prosinac 16, 2018
A- A A+

Search

Predstavljen projekt 'Suradnja za uspjeh 2'

Predstavljen projekt Suradnja za uspjeh 2

Danas je u prostorijama Centra za tehnološki razvoj - razvojne agencije Brodsko-posavske županije predstavljen projekt "Suradnja za uspjeh 2".

Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program „Razvoj ljudskih potencijala” Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja. Projekt će se provoditi 12 mjeseci (veljača 2015. – veljača 2016.). Vrijednost projekta je 35.519,72 EUR, a iznos koji će sufinancirati EU iznosi 29.996,40 EUR ili 85%. Nositelj projekta je CTR – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije, dok su partneri na projektu Brodsko-posavska županija – Upravni odjel za razvoj i Europske integracije i Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Slavonski Brod.

Cilj projekta je poboljšati mogućnosti za partnerski pristup na lokalnom tržištu rada uspostavom specifičnih lokalnih razvojnih inicijativa za zapošljavanje. te unaprijediti učinkovitu funkcionalnost LPZ-a jačanjem i nadogradnjom svojih operativnih kapaciteta i sposobnosti donošenje odluka.

Svrha edukacije je unaprijediti vještine i znanja članova LPZ-a kako bi pripremili sudionike za daljnje aktivnosti u sklopu projekta (Uspostavljanje Strategije za nadgledanje i ocjenjivanje razvoja ljudskih potencijala i Izrada strateškog operativnog plana za LPZ za razdoblje od naredne tri godine). Kroz projekt će se uspostaviti specijalizirane radne skupine za razvoj projektnih ideja za određene sektore i lokalna pitanja tržišta rada u Brodsko-posavskoj županiji. Zadatak svake radne skupine će biti prikupljanje informacija o razvoju ljudskih potencijala i sličnim projektima koji su u tijeku provedbe u županiji.

- Od prošlog projektra Lokalnom partnerstvu za zapošljavanje pristupilo je osam novih članova, a ovim putem pozivam i ostale da nam se pridruže. Tijekom trajanja projekta planiramo izraditi Strategiju razvoja ljudskih potencijala do 2020. godine, a planiramo donijeti i Strateški operativni program u razdoblju u tri godina, a u svrhu provodimo i edukacije za članove Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, rekla je Ivana Jelić, voditeljica projekta.

CTR – Razvojna agencija

CTR – Razvojna agencija Brodsko posavske županije

Posjetite službenu stranicu

Hrvatski zavod za zapošljavanje

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod

Posjetite službenu stranicu

Brodsko-posavska županija

Brodsko-posavska županija Upravni odjel za razvoj i EU integracije

Posjetite službenu stranicu